Passend werken en organiseren in gemeenten

De mens- en contextgedreven vorm: Wat komt daar bij kijken en hoe doe je dat?

Gemeenten hebben te maken met een brede verzameling rollen en activiteiten. Het nodigt uit tot passend organiseren. Hoe organiseren gemeenten het zo dat medewerkers kunnen uitgaan van degene die voor hen staat en dat inwoners en ondernemers ruimte krijgen zelf verantwoordelijkheid te dragen? Wanneer kun je generaliseren en wanneer juist niet. Wanneer kun je uitgaan van systemen en protocollen, wanneer past dat niet en hoe gebruik je systemen dan?

We hebben vaak de vraag gekregen: “Prettig, zo’n ordening van activiteiten naar verschillende vormen van werken en organiseren maar hoe doe je dat dan?” In dit boek werken we die vraag uit en geven we praktische antwoorden op wat daarbij komt kijken als je daadwerkelijk aan de slag gaat. Als je passend kunt werken en organiseren is verbetering van kwaliteit gegarandeerd en ontstaan ook de opbrengsten en besparingen die nu aan de orde zijn.

Het boek wordt gebruikt tijdens onze opleidings- en begeleidingstrajecten. Voor vragen of een verzoek om toelichting kunt u ons bellen via 0343 595800 of mailen.