Transformaties

Elke transformatie is een overgang in vormen van betekenisgeving

Passend werken en organiseren

Als je herkent dat vormen van organiseren uitdrukking zijn van vormen van betekenisgeving is snel duidelijk dat je een organisatie die mensen wil helpen, anders inricht dan een fabriek die stoelen maakt. Het bijzondere is dat sinds de tachtiger jaren dat onderscheid schijnbaar niet meer telt. Lees verder.

 

 

 

Mens- en contextgedreven werken en organiseren

Mens- en contextgedreven werken en organiseren gebruik je daar waar je uit wilt gaan van mensen en hun context, zoals in huisartsengeneeskunde, de zorgsector, in buurtgebonden politiezorg, onderwijs, financieringen, leefbaarheid, ed. Je zou het in alle vormen van dienstverlening willen tegenkomen. Lees verder.

 

 

 

Innovatie

Ronald Coase kreeg de Nobelprijs voor zijn waarneming dat een organisatie alleen bestaansrecht heeft als de kosten voor coördinatie om tot een transactie te komen lager zijn dan in de samenleving. Nu iedereen over een smartphone beschikt, e-mailt en surft op internet, zijn de coördinatiekosten in de samenleving zo laag geworden dat organisaties in een race to the bottom raken. Of speelt u met nieuwe technologie in op de veranderde oriëntatie van mensen in de samenleving, wat een toekomstvast bedrijfsconcept oplevert. Lees verder.