Onderwijs

Herkenning van evoluties zowel biologisch als tussen mensen, sociaal zijn met en voor anderen, uitgaan van jezelf en je rationaliteit gebruiken, zijn vier vormen van betekenisgeving die je in het onderwijs evenwichtig en passend wilt kunnen terugvinden. Dat vraagt een totaal nieuw curriculum en nieuwe onderwijsmethoden.

Het sluit aan bij passend onderwijs waarin kinderen die verschillend getalenteerd zijn en verschillende oriƫntaties hebben, inzicht, ervaring en kennis wordt bijgebracht op een manier die bij hen persoonlijk past. De onderwijsinstellingen die onze opdrachtgever zijn vragen ons te helpen bij het inrichten van dit soort onderwijs. We werken daarbij nauw samen met stichting Sezen.

Voor directie, bestuur en toezichthouders is het van belang dat je herkent welke vormen van organiseren dit mogelijk of juist onmogelijk maken, wat dat vraagt van schooldirecties en wat dit betekent voor docenten, hun oriƫntatie en hun competenties. En hoe je er de ruimte voor krijgt bij de inspectie en het ministerie.

Contact

Aanhef* MevrouwDe heer

Naam*

Organisatie*

Email*

Telefoonummer*

Opmerkingen