Over ons

Bascole is voortgekomen uit Stichting Sezen. Daarin is het gedachtegoed van Wim van Dinten ondergebracht. Hij heeft zich 30 jaar lang bezig gehouden met de vraag of en hoe je een paradigma kunt herkennen en onderbouwen. Hij is erin geslaagd die te verbinden met vormen van betekenisgeving en te laten zien hoe die als vooringenomenheid het waarnemen, oordelen en handelen van mensen bepalen. Die vooringenomenheid noemt hij ori├źntatie. Het is neergeslagen in zijn boek Met gevoel voor realiteit, over herkennen van betekenis bij organiseren (2002).

Zijn inzichten zijn in Stichting Sezen verder uitgewerkt door een team mensen waarin Imelda Schouten en Leonie van Dinten een hoofdrol spelen. Hun inzichten en ervaringen geven de grondslag onder transformaties en vormen van werken en organiseren, die door Bascole BV worden aangeboden. Leonie van Dinten leidt Bascole sinds 2007.

Bascole groeit. We zijn ge├»nteresseerd in mensen die vanuit betekenisgeving willen organiseren en mensen en organisaties willen begeleiden naar ‘passend werken en organiseren’, ‘mens- en contextgedreven werken en organiseren’ of die innovatie als ingang voor transformaties kiezen.

Wilt u meer over ons weten neem dan contact op met Leonie van Dinten via 06-10888281 of mail.